2014-ben új kihívást keresve szeptemberben elindultunk a Crono Classic elnevezésű oldtimer versenyen. A verseny balszerencsésen kezdődött, mivel 2 nappal a verseny előtt történt egy kis baleset az autóval. Esett az eső és én siettem valahova, figyelmetlen voltam, nekicsúsztam egy fekete autó hátuljának.

                    

Világos színű a hajam, így az úr rögtön "hálistenkedni" kezdett, hogy eltörött a lökhárítója, hatalmas a kára (csak egy kis festéknyom volt az autóján). Forszírozni kezdte, hogy jobban járok, ha kp.- ban fizetem ki a kárát és nem bízzuk a dolgot a biztosítóra. Kárbejelentőt nem töltöttünk ki, bár felírta az adataimat, telefonszámomat, tudtam, hogy ezzel semmire sem megy (ennek ellenére viseltem volna a következményeket). Mivel tétováztam a válaszadásban (azon törtem a fejem, hogy felvilágosítsam-e arról, hogy nem hagyom magam átverni) még inkább szőke nőnek nézett és csak mondta-mondta... Végül a biztosító győzőtt és az urat meghagytam abban a hitében, hogy valóban teljesen szőke nő vagyok.

Gyorsan cselekednem kellett, hogy ne ilyen sérült autóval induljunk a versenyen. Lepolíroztam a lökhárítóról a fekete festéknyomokat, csiszoltam, gitteltem a festékhiányt. Időhiány miatt nem tudtam már lefújni a sérült területet, ezért "csak" egy darab, a versenyautóról megmaradt fóliával tüntettem el a nyomokat. A sárvédő is elmozdult egy kicsit és a lámpa sem csukódott, ezeket is a helyükre raktam, szinte tökéletes karosszériával indulhattunk a versenyen, ami mindenért kárpótolt. Igaz a mondás, hogy ami rosszul kezdődik az jól végződik.

              

Kedvünkért még a híres szántódpusztai raliszakaszt is megnyitották, és itt lehetőségünk volt egy kicsit "elereszteni a hajunkat". A versenyen egyébként nem a gyorsaság volt a helyes taktika, hanem a jó időbeosztás. Napközben finomságokkal vártak sok helyen, ettünk disznótorost, finom svédasztalos ebédet és vacsorát, uzsonnára pedig egy kedves kis tó mellett invitáltak meg bennünket. Célunk csak a célba érés volt, ezt el is értük. Szép élményekkel indultunk hajnalban haza.

LINKEK